Junijski Kornati

Doživela sva novih 6 dni Jadrana. Osnova nama je bilo otočje Kornati. Bilo je lepo, še (naj)bolj drzno in samotno na poletnem Jadranu do sedaj. Odveslala sva celotni Dugi otok, skozi Proverso na zunanje Kornate, celotne Kornate in potem Šibeniški arhipelag ter končala v Šibeniku. Čez dan je bilo sicer vroče, zelo vroče, ponoči pa ravno prav.
Spala sva nenehno pod zvezdami. Kopalnica s tekočo in hladno vodo nama je bila ves čas pred nosom, pa celo še slana je, da imam kožo vso svilnato, edino s pojedenimi ribami se ne morem pohvaliti, ker sam jih lovil nisem, na Kornatih pa je porcija rib cca 70 eur po glavi, saj odkar je recesija in morajo dovolj zaslužiti od tistih nekaj redkih turistov (jih olupiti kot v starih časih SFRJa) so cene malce poskočile.
Veslala sva tudi ponoči, ko se nama je plankton svetlikajoče smukal okoli vesel in opazovala sva ribe, ki svetijo modro-flurosentno. Tudi komet je enkrat kar nekaj dolgih sekund visel v zraku nad nama.
Veslala sva tudi opoldan, vkljub vročini, saj so vabili dolgi valovi, ki so naju poganjali naprej.
A na Jadranu, ribiči pravijo, se je zmešalo vreme. Morje več ne teče na gor, ampak na dol in piha od drugod, kot bi moralo še trdijo.
A da ne oimenim majhnega otočka velikosti 20 X 50 metrov, ki ima 6 velikih borov, popolnoma ravna tla, z iglicami postlana in izjemen podvodni arhipelag okoli sebe. Navtiki mu ne morejo blizu in malo jih pristane na njem. Robinzonska samota sredi civilizacije, kot izmišljeno za kajakaše ...

Kaj so to povodovanja? VIDEO

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dolenjska lepotica, reka Krka

Sardinija, ena najbolj divjih, posebnih, skoraj norih obal Evrope

Prvomajsko proslavljanje