Blackstone Bay, Aljaska

Odkrivanje zaliva, skoraj fjorda Blackstone Bay, v ekstremno lepem vremenu (tri tedne prej je neprekinjeno deževalo in pihalo s 100km/h), kamor pada šest ledenikov je brez opisa. Ko človek doživi ta famozen zaliv, v treh, štirih dneh stalnega sonca, se več ne ve, ali je to ultimativno in ali ga še lahko kaj premakne in gane v njegovem kajakaškem življenju.


Sicer velja za prvi cilj vseh outdoorovcev (obiskovalcev), dve uri vožnje z avtom iz mesta Anchorage proti jugu in skozi železniški tunel ter nekaj dni veslanja ali dveurna vožnja s posebnimi transportnimi ladjicami, nekakšen morsko-kajakaški Mt. Everest, to je Hariman's fjord. Osamljen sredi zaliva Princ William Sound (PWS), velja za naj izbiro.
Ampak na pogosto vprašanje, kakšno je vreme tam, v neobičajnem Whittierju, dobiš lakoničen odgovor: "It's always shittier in Whittier" (v Whittierju je še večji drek, kot drugod).
















A ne glede na vreme, v tamkajšnja gorovja se namreč zaletavajo močne tople mase oceana, da redno dežuje in jeseni že sneži, to področje ogromnega zaliva PWS, ki je skupek fjordov in visokih ledeniških gora, vabi vase vse svetovne in prave kajakaše po srcu. Tudi mene. Tudi nas, ekipo Shappe, ki sem jo peljal v tista nedrja zaliva Blackstone Bay.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dolenjska lepotica, reka Krka

Sardinija, ena najbolj divjih, posebnih, skoraj norih obal Evrope

Beneška laguna & Vogalonga