Daljša veslanja v 2024

 Mnogi bi si želeli marsikam, mnogi me sprašujejo če lahko in zato tukaj objavljam nekaj idej, kateri izleti še imejo nekaj mest prostih za letošnjo jesen. na nekatere od njih greste lahko s svojimi ali z mojimi zložljivimi dvojec kajaki Klepper.

Večer sredi granitnih plošč Arhipelaga
Švedska: Slovo od poletja.
22. avgust do 2. september, Švedski Arhipelag alias bolj znan kot Štokholmski. Gre za veslanje skozi tosoče otočkov, po relativno mirnem Baltiku, v miru in samoti. Doživetje je neopisljivo in takrat Arhipelag počasi že diši na jesen. Borovnice so še, ljudi pa skorajda ni več nikjer. pa itak je tudi poleti precej samotno tam. veslanje namenjeno tudi začetnikom in zaupajte, da tudi izkušenim ne bo dolgočasno. Kajaki se najamejo na lokaciji! Potovanje z letalom.


Sardinija: Jesensko raziskovanje enega naj-kajak-spotov Evrope

27. september do 6. oktober. Veslanje v vsaj treh naravnih rezervatih in parkih Severne in vzhodne Sardinije. Otok Tavolare, res poseben rezervat (del njega je zaprt za obisk!), nacionalni park Golfo di orosei (nekaj najbolj divje neobljudenega na sardiniji) in naravni park pod Unescovo zaščito Arhipelag Maddeleine. temperature naj ne bi bile več vroče, morje malce bolj mirno (manj valovito). Za srednje in dobre kajakaše z izkušnjami. Potovanje z avtomobili!



Grčija: med votlinami, stenami in asketskimi samostani.
9. do 20. oktober, raziskovanje otočja Paxos in juga otoka Krf. Biser tistih koncev, malo znana otoka Paxos, katerih obale so polne sten, spodmolov, votlin, kamnitih stebrov in lokov, peščenih zalivov, nepobičajne geologije in še marsikaj. ne bodo drveli, ne bomo trpeli, ampak se prepustili jesenski lenobi. obiskali bomo tudi otok Krf. Če bo morje precivje/ previsoki valovi, se peljemo s trajektom. Tudi za začetnike in dobre kajakaše. Potovanje s trajekti, začetek v Benetkah.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Poletno, pa še ne prevroče

Dolenjska lepotica, reka Krka